tryck • foto • ljus • video

Om

Fredrik Strandberg

Helst ska väl mina arbeten på min webbsida tala mycket om vad jag kan göra. Vill någon veta lite mer om mig som person, har jag här tagit hjälp av 20 frågor som man kan ställa på en första dejt.

Vill du ha något att dricka/äta?

Inget att äta just nu, men lite kolsyrat vatten vore gott. Helst rumstempererat.

Vad gjorde du i helgen?

Jag tog en promenad till Ängby slott och fikade med min sambo. Jag såg också en match med ”mitt” Manchester City i Premiere League. Vädret tillät inte en runda på discgolfbanan, annars hade jag gärna kastat lite plast också.

Vart ser du dig själv om fem år?

Oj. Jag har aldrig planerat noga så långt in i framtiden. Men, gärna i en skön fåtölj, lyssnande på bra musik och en bra bok i näven, efter en härlig dag ute.

Vilken relation har du till din familj?

Jag tycker jag har en bra relation till allihop. Det är ganska många personer, nämligen. Tre barn, en bror, tre systrar och två föräldrar. Man har ju lite olika frekvent kontakt och nivå på hur man pratar med allihop. Men, som sagt, jag är nöjd med alla relationer!

Gillar du ditt jobb?

Ja. Jag har en enorm frihet, och kan ofta fokusera på det jag tycker är väldigt roligt. Och när jag får arbeta med det jag gillar, så känner jag att jag utvecklas enormt.

Vilken typ av musik lyssnar du på?

Jag lyssnar ofta på lite äldre musik. Typ från 1960- och 1970-talen. Men, det finns modernare saker som fungerar fint också.

Vad i livet känner du dig mest tacksam för?

Det är nog att mina tre barn alla är så otroligt härliga. Även om jag har ett stort ansvar, och därmed del i hur de är, så finns det så många yttre faktorer som spelar in hur en person blir. Därför är jag tacksam för att de tycks ha klarat sig väldigt bra, så här långt.

Vad är du mest stolt över?

Tja, det får nog hänga ihop med svaret ovan. Min tre barn är jag väldigt stolt över!

Vad är det mest pinsamma du gjort?

Oj. Jag vet inte om jag har någon sådan historia att berätta. I vuxen ålder vet jag inte om jag har gjort något som klassas som pinsamt. Jag får återkomma, om jag kommer på något.

Vad värdesätter du mest i en vänskap?

Jag värdesätter enkelheten i att bara umgås på ett naturligt sätt. Om vännen inte hör av sig på ett tag, eller det går väldigt lång tid innan man ses, värdesätter jag att när man hörs eller ses, är det som om man sågs häromdagen. Vänskapen bara fortsätter.

När grät du senast?

För någon vecka sedan berättade jag om hyttscenen i Bröderna Marx-filmen A night at the opera. Jag skrattade så mycket att jag grät. Jag måste se om den filmen snarast.

Vem är din förebild?

Jag vet inte om jag kan säga att jag har någon förebild. Det finns människor som jag fascineras av och jag är imponerad av vad de åstadkommit. Som John Lennon, Steve Jobs, Hasse Alfredson eller David Letterman. Men, jag vet ingen vars fotspår jag vill gå i, så att säga att de är förebilder känns fel.

Vilken TV-serie sträckkollade du senast?

Jag har aldrig sträckkollat en TV-serie på kort tid. Jag har tittat igenom serier, men det har varit under en period på flera månader, ibland ännu längre. Räknas det som sträckkolla? Serier jag har sett alla avsnitt av är The Mentalist, Friends och Homeland. Jag har sett de flesta avsnitten av Big Bang Theory och Person of interest.

Vad lägger du onödigt mycket pengar på?

Tja, det är nog musiken, från frågan ovan. När Pink Floyd eller Beatles släpper nya eller gamla skivor så verkar jag har svårt att låta bli att inkludera dessa i min samling. Det kan nog upplevas som onödigt av en utomstående. Men, inte av mig!

Om du fick ändra något i din uppväxt, vad skulle det vara?

Kanske att kommunala musikskolan hade gett mig ett annat instrument än trumpet. Jag höll ut i tre veckor innan jag slängde in handduken (eller trumpeten). Kanske jag hade haft lättare att uppskatta piano eller gitarr? Tänk om jag fått lära mig spela ordentligt under några år.

Om du vann 10 miljoner kronor, vad skulle du göra då?

Ordna en lite större bostad, hjälpa mina barn ekonomiskt och bjuda min sambo på en fika!

Var tillbringar du mest tid förutom hemma och på jobbet?

Det känns som om svaret är på resa mellan hemmet och jobbet. Det tar mig i dag 90 minuter att ta mig fram och tillbaka…

Vad är den bästa semesterresan du gjort?

Jag har svårt att sätta någon som bäst. Jag har uppskattat Cypern, Gambia, Grekland, USA, Nicaragua*, Japan*, England, Tjeckien, Nederländerna, Tunisien, Polen och Spanien alla på sitt sätt. Och även om jag gärna återkommer till alla länderna, så vill jag gärna upptäcka nya ställen.
* Egentligen var jag inte i dessa länder på semester.

Om du bara skulle få äta en maträtt resten av ditt liv, vilken skulle det vara?

Ostmacka är svårslaget. Eller något med halloumi, kanske.

Vad får dig att skratta?

Ganska mycket. Jag har lätt att finna humorn i de flesta situationerna.